דלג לתוכן

האם ילד שחוסן נגד אבעבועות רוח יכול להדביק את אמו?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/09/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בשבועות ראשונים של הריון (שבוע 5) וחיסנתי את בני בן השנה וחצי בחיסון אבעבועות-רוח לפני 4 ימים. מכיוון שיש לו חום והוא חש ברע בעקבות החיסון, אני חוששת שאולי אלה תסמינים של המחלה וחוששת מהידבקות שלי (אין פריחה עדיין). יש לציין שהייתי חולה בעבר. האם החשש שלי מוצדק? האם בני שרק חוסן יכול להדביק במחלה?

תשובה:

לצערי החשש שלך מוצדק. אומנם הסיכון קטן ביותר, אולם ההמלצה היא לא לחסן ילדים שהינם במגע עם נשים הרות. עלייך לגשת ולבצע בדיקת דם לנוגדנים לווירוס על מנת לראות אם נדבקת. אומנם העובדה שחלית בעבר מקנה לך חסינות, אולם אין מדובר בהגנה מושלמת.
רופאים בתחום
ד"ר שמואל רויזמן
ד"ר שמואל רויזמן אורולוגיה
ד"ר נמרוד נחמיאס
ד"ר נמרוד נחמיאס אורתופדיה
ד"ר מתתיהו נוף
ד"ר מתתיהו נוף אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו