גלולה שנשכחה - מה ההשלכות?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/09/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נוטלת "גינרה" כבר חצי שנה. לאחר הפסקה בת 7 ימים לקחתי את הגלולה הראשונה בחפיסה. באותו ערב קיימתי יחסי מין. את הגלולה השניה (שהייתי אמורה לקחת יום לאחר קיום יחסי המין) נטלתי באיחור של פחות מ-13 שעות (במקום ביום ד' ב-21.30 נטלתי אותה ביום ה' ב-10.10 בבוקר מיד כששמתי לב לפספוס). לאחר מכן בערב נטלתי את הגלולה השלישית. שאלותיי: 1. האם יתכן והתרחש ביוץ לאחר כמעט 13 שעות פספוס? תוך כמה זמן יכול להתרחש ביוץ? האם נטילת הגלולה לאחר כ-13 שעות מנעה את הביוץ? 2. האם עשיתי נכון שנטלתי את הגלולה מיד כשנזכרתי או שהייתי צריכה לדלג עליה? 3. האם הסיכוי להיכנס להריון במצב כזה קיים (הייתי צריכה לקחת פוסטינור?)? האם שכחה של גלולה בתחילת החודש שונה משכחה באמצע או בסוף החודש והשלכותיה שונות?

תשובה:
אם את מפספסת גלולה למניעת הריון אחת במהלך החודש ונוטלת אותה תוך זמן כה קצר, ואת הגלולה הבאה לוקחת בזמן, את מוגנת במהלך אותו החודש. פספוס של 2 גלולות ומעלה מונע הגנה יעילה למהלך אותו חודש.