כניסה להריון אחרי הריון חוץ רחמי והסיבות לו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/02/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי הריון מחוץ לרחם. אני בחורה בריאה בדרך כלל. קיבלתי את הזריקה לפני כארבעה חודשים וכעת אני ממתינה כדי שהגוף שלי יתנקה כדי לנסות שוב. כמה זמן צריך לחכות? האם אני צריכה להיבדק אצל רופא לפני שאני מנסה? מה הסיבה להריון חוץ רחמי?

תשובה:
אני משערת שכשאת כותבת שקיבלת את הזריקה, את מתכוונת לטיפול במתותרקסאט, תרופה שמאז שתחילו להשתמש בה כדי להשרות הפלה במקרים של הריונות חוץ-רחמיים, ירד מאוד מספר הניתוחים עקב מצב זה. לאחר הטיפול הראשון יש לבצע אחת לשבוע בדיקות לרמת HCG . כאשר הרמה יורדת לגמרי, זה אומר שכבר אין הריון. אם הרמה לא יורדת מספיק, יש לקבל טיפול נוסף במתותרקסאט. גשי לרופא המטפל להמשך הבירור בנושא. הסיבות להריון חוץ-רחמי ניתנות לחלוקה לשלוש רמות סבירות: סבירות גבוהה – אנומליות של מבנה החצוצרות, הריון חוץ-רחמי קודם, חשיפה ברחם ל- DES (Diethylstilbestrol)