דלג לתוכן

חשש להריון לאחר שימוש לא סדיר בגלולות למניעת הריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/03/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

יומיים לפני המועד שבו הייתי אמורה לקבל את הווסת החודשית התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון. נטלתי אותן במשך 3 ימים ואז הפסקתי. קיימתי יחסים הן לפני המועד שבו התחלתי לקחת את הגלולות, והן תוך כדי, תמיד עם קונדום. מאז שהפסקתי לקחת את הגלולות חלף למעלה משבוע והמחזור עוד לא הגיע. איזה נזק עשיתי? האם ייתכן שאני בהריון?

תשובה:

לא הבנתי כל כך את הפרטים בשאלה. את התחלת ליטול את הגלולות יומיים לפני מועד הווסת המשוער ואזהפסקת לאחר שלושה ימים. לכמה זמן הפסקת? האם חזרת ליטול אותן? האם נטלת את כל הקופסה? גלולות יש להתחיל ליטול ביום הראשון של הדימום הווסתי למשך 21 יום, לעשות הפסקה של 7 ימים (שבמהלכה אמור להופיע דימום) ואז להתחיל חפיסה חדשה. במידה והדימום לא הופיע שבוע לאחר נטילת חפיסת גלולות מלאה, אני מציעה שתגשי לרופא/ת נשים.
רופאים בתחום
ד"ר עבד אגבאריה
ד"ר עבד אגבאריה אונקולוגיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' מיכל שמחן
פרופ' מיכל שמחן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו