אני סובלת מזה חודשים רבים מהפרשה צהובה מהנרתיק בעלת ריח רע. עברתי מספר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/02/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מזה חודשים רבים מהפרשה צהובה מהנרתיק בעלת ריח רע. עברתי מספר רופאים שנתנו לי טיפול לא נכון כגון: תרופות נגד פטריות וסוגי אנטיביוטיקות שונים. אין לי כאבים, צריבה או גרד, הרופא האחרון שפניתי אליו הפנה אותי לבדיקת דם שתוצאותיה טענו שאני נושאת נוגדנים להרפס. אין לי שום שלפוחיות. עפ"י הוראת הרופא נתבקשתי ליטול ואלטרקס במשך 5 ימים רצופים 2 כדורים בוקר וערב ולאחר מכן להמשיך עם עוד 32 עד הסוף. היום נטלתי את הכדור ה- 21 ועדיין אין שום שיפור, שאלתי את הרופא האם זה נורמלי ותשובתו אלי הייתה להתאזר בסבלנות. האם באמת התרופה פועלת רק בסוף תקופת הנטילה, או שזה בכלל לא יעזור לי בשלב זה? או שזה אומר שאין לי הרפס ?

תשובה:
ייתכן שמדובר בהרפס, אך ייתכן שמדובר בעוד מזהמים כמו טפיל בשם טריכומונאס למשל. בדיקת הדם להרפס אינה תמיד אבחנתית, בייחוד אם את סובלת מהרפס בשפתיים המתפרץ מעת לעת. מומלץ לבצע בירור אצל רופא אחד שיבצע את כל הבדיקות בצורה מסודרת, ואם זה לא הרפס, ימשיך לאפשרות הבאה. ואלטרקס הוא טיפול אנטי ויראלי להרפס. הוא לא מעלים הרפס ולא מרפא, הוא רק מקל על הסימפטומים והוא כבר היה אמור להשפיע. עצתנו - חזרי לרופא הנשים ובצעי בירור מסודר לפי רשימה של מספר דברים אופייניים שניתן לאבחן ולנסות לטפל בהם. למידע נוסף- http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003158.htm