בירור הסיבה לעייפות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 35. סבלתי מתת-פעילות של בלוטת התריס כבמשך כשנתיים וקיבלתי אלטרוקסין. גם לאחר האיזון אני ממשיכה לחוש עייפות מתמדת, חוסר אנרגיה, חוסר ריכוז וחולשה גופנית. יש לי רמת כולסטרול גבוהה (260) אך התזונה שלי אינה מצדיקה זאת. אני לוקחת גלולות למניעת הריון מסוג מינס. לא קיבלתי מענה מהאנדוקרינולוגית שלי. אילו בדיקות לבקש לבצע מעבר לבדיקת TSH ובדיקת T4? האם כדאי לפנות למומחה?

תשובה:
עייפות נובעת לרוב לא ממצבי מחלה אלא מאורח החיים וממצב נפשי. מעבר לכך, כמעט לכל מחלה בספרי הרפואה יכולה להתלוות עייפות כסימפטום. לכן, ללא אנמנזה (סיפור רפואי) מקיפה ובדיקה גופנית מעמיקה, קשה מאוד לתת תשובה טובה לשאלתך. תת-פעילות בלוטת התריס אכן יכולה להיות סיבה לעייפות, אך אם את מאוזנת, זו ככל הנראה לא הסיבה לעייפות שלך. גם רמת הכולסטרול הגבוהה אינה הגורם. תוכלי להיעזר במדריך האבחון העצמי של אינפומד למצבי חולשה ועייפות: http://www.infomed.co.il/takeCare/symp79.asp