האם יש קשר בין שני הריונות שהסתיימו בהפלה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לשאול האם יש קשר בין שני הריונות שהסתיימו בהפלה בשל מומים בעובר. בכל הריון היו מומים שונים. ביתי היתה חולה במחלת הנשיקה בזמן היותי בהריון הראשון, ואינני יודעת אם גם בהריון השני. האם עליי לעבור בדיקות על מנת לשלול את הידבקותי במחלה? ברצוני להוסיף כי אני מעוניינת מאוד להיכנס שוב להריון אך פוחדת מאוד מעוגמת הנפש לעבור שוב הפלה.

תשובה:
בהקשר של מחלת הנשיקה, ברור כי עכשיו שנחשפת סיכויי הפגיעה בעובר בחשיפה נוספת פחותים משמעותית. בנוסף, אין לך מקור חשיפה כעת. בהקשר של ההריון השני, לא ברורה לי סיבת ההפלה, ולכן איני יודעת אם מדובר בסיבה "חוזרת" בגינה עלייך להיבדק לפני כניסה להריון נוסף, או "ביש מזל" שהיה וחלף. אם תספקי לי עוד פרטים אוכל לענות ביתר דיוק.