דלג לתוכן

הידרוצלה של האשך בתינוק

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/06/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

רופא הילדים אבחן על ידי מישוש אצל בני בן החודשיים וחצי מים באשך. הוא ציין זאת כלאחר יד, ואמר שהמצב יעבור עד גיל שנה. קראתי שמצב זה מחייב ניתוח. האם להמתין לגיל שנה? האם לפנות לרופא מומחה? אם כן, לאיזה רופא? הידרוצלה (hydrocele) בתינוק מופיעה בשתי צורות: מוגבלת מסביב לאשך, או עם המשך לחלל הבטן. במקרה הראשון ההידרוצלה לרוב נספגת מעצמה תוך כחצי שנה עד שנה, ולכן אין צורך בניתוח. במקרה השני סביר מאוד שההידרוצלה לא תיעלם, ולכן מקובל לנתח. לעיתים מלווה בקע מפשעתי מולד את ההידרוצלה. על מנת לאבחן במדויק את סוג ההידרוצלה ואם ישנו גם בקע, אני ממליץ לפנות לכירורג ילדים. ד"ר נחום ורבין

תשובה:

מומחה לכירורגיה כללית
רופאים בתחום
ד"ר זיגמונד רוטמן
ד"ר זיגמונד רוטמן נוירוכירורגיה
ד"ר ג'ריר איוב
ד"ר ג'ריר איוב רפואת שיניים
ד"ר אריאל דינבר
ד"ר אריאל דינבר יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו