דלג לתוכן

שימוש בגלולות וכניסה להריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/07/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 25, משתמשת בגלולות למניעת הריון ( מרסילון) באופן קבוע זה כשנתיים. בביקור שגרתי אצל רופאת הנשים שלי היא אמרה שרירית הרחם שלי מאוד דקה, עד כדי כך שהיא בקושי רואה אותה. היא מאוד הלחיצה אותי. האם צריך לעשות הפסקה בנטילת הגלולות? אם כן, כל כמה זמן ולכמה זמן? האם שימוש בגלולות יכול למנוע ממני להיכנס להריון בעתיד?

תשובה:

לא ברור לי על סמך מה קבעה הרופאה שרירית הרחם דקה. ניתן לקבל מידע מדויק בבדיקת אולטרסאונד. רירית רחם בעובי של מתחת ל-6 מ"מ נחשבת לרירית דקה. עובי רירית הרחם מושפע מכמה גורמים, כמו גיל האשה, רמת הפרוגסטרון, פוליפים, שרירנים, גרידות ועוד. מניחים שעובי רירית הרחם צריכה להיות מעל 6 מ"מ על מנת לקלוט הריון, אך נשים רבות הצליחו להיכנס להריון גם כשעובי הרירית היה קטן יותר. אין הנחייה מדוייקת לגבי מתי לעשות הפסקה עם הגלולות ולכמה זמן, מה גם שאין וודאות שזו הסיבה לרירית הרחם הדקה. ברוב המקרים ניתן להיכנס להריון לאחר נטילת גלולות במשך זמן רב. אמליץ לך להתחיל בביצוע אולטרסאונד להערכת עובי רירית הרחם. לאחר מכן, אם עובי הרירית אכן קטן מ-6 מ"מ, התייעצי עם גינקולוג לגבי המשך נטילת הגלולות והמשך בירור הסיבה לרירית הדקה. שיהיה בהצלחה! ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
 איילת גייר - רפואה אסתטית
איילת גייר - רפואה אסתטית רפואה אסתטית
ד"ר ערן גבע
ד"ר ערן גבע רפואת שיניים
ד"ר פאדל מרזוק
ד"ר פאדל מרזוק עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו