מה יכול לגרום לרמה נמוכה של בטא בהריון?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע 18 להריון. גם בסקר שליש ראשון וגם בשני נמדדה תוצאה נמוכה של Beta hcg - 0.13 MOM זהו הריון תוך-רחמי של עובר יחיד. גיל ההריון תואם הן לפי תאריך וסת אחרונה והן לפי מספר בדיקות US סקירת מערכות 1 - ללא ממצאים חריגים. סיכון נמוך לדאון - 1:9999 סיכון נמוך לטריזומיה 18. מעבר לייעוץ גנטי שיש בכוונתי לעשות, האם יש המלצה לבצע דיקור מי שפיר או סקירה 2 מורחבת או ממוקדת? מעקב גדילה? מוניטור בסיום הריון?

תשובה:
בטא נמוך, במידה ומדובר בהריון תוך- רחמי של עובר המתפתח באופן תקין וגיל ההריון ידוע, יכול לנבוע מטעות בבדיקה - למשל אם את נוטלת תרופות כלשהן שעשויות לשבש את התוצאה, או מבעיה שלייתית. בסיכון הגנטי ייעצו לך לגבי דיקור, אולם לא נראה לי כי מדובר בבעיה כרומוזומלית בעובר. מעקב גדילה תמיד טוב לעשות, ובפרט אם יש חשש לתפקוד השלייתי. גם מוניטור בסוף ההריון לא קשור לתוצאות וייעשה בכל מקרה.