אופן ההזרקה של החיסון נגד סרטן צוואר הרחם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

שמעתי שמצאו חיסון לסרטן צוואר הרחם. איפה מזריקים את החומר? לזרוע או בצוואר הרחם?

תשובה:
שמעת נכון! אכן מצאו חיסון נגד סרטן צוואר הרחם, או יותר נכון, נגד 4 זנים של הווירוס שגורם לסרטן צוואר הרחם. החיסון יעיל מאוד (בין 95% ל100%, תלוי בזן הספציפי), ומהווה פריצת דרך משמעותית וברוכה. את החיסון עצמו נותנים לרוב בשריר הירך, בישבן או בזרוע ולא ישירות בצוואר הרחם. יש לקבל 3 מנות של חיסון במהלך חצי שנה באופן הבא: חיסון ראשון, חיסון שני בזמן כעבור חודשיים לאחר קבלת הראשון, וחיסון שלישי כעבור 6 חודשים ממועד קבלת החיסון הראשון. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד