דלג לתוכן

האם תרופה נגד אפילפסיה יכולה להשפיע על איכות הזרע?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/08/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

האם נטילת פנוברביטון באופן קבוע, נגד אפילפסיה, עלולה להשפיע על איכות הזרע? אשתי עברה שתי הפלות רצופות, לאחר שתי לידות תקינות בתקופה שלפני נטילת התרופה.

תשובה:

ישנה התוויית נגד ברורה נגד השימוש בתרופה על ידי האם אם בכוונתה להיכנס להריון, במהלך ההריון ובמהלך הההנקה. אין הנחייה שכזו לגבי האב, ולא ידוע על פגיעה באיכות הזרע על רקע נטילת התרופה. אני מייעץ לאישתך להיבדק אצל גינקולוג אשר יכול לבדוק האם ישנה סיבה רפואית שבגללה אירעו ההפלות. להלן קישור למידע על התרופה באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=216
רופאים בתחום
ד"ר איגור גרש
ד"ר איגור גרש כירורגיה אורתופדית
ד"ר נחשון שזר
ד"ר נחשון שזר אורתופדיה
פרופ' יוסף פרוכט-פרי
פרופ' יוסף פרוכט-פרי עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו