טיפול בתה צמחים לטיפול בעצירות בעת הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/11/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28, בהריון בשבוע העשירי. אני שותה תה שעוזר לי מאוד לעצירות בערך 3 פעמים בשבוע. התה הוא חליטה מצמחים טבעיים בלבד: לימון פרסי, נענע, קימל, אניס, שומר, סרפד, תמר הינדי, לימונית, קליפת לימון וויטמין C. רציתי לדעת אם משהו מהמרכיבים האלה מסוכן לעובר. ניסיתי כל שיטה בעבר וכלום לא עזר חוץ מהתה הזה. מה לעשות? אני ממש נואשת. זה ההריון השני שלי. לפני שילדתי מעולם לא סבלתי מעצירות, רק עכשיו אני מרגישה שמערכת העיכול שלי מאוד התהפכה.

תשובה:
שימוש בתה למניעת עצירות אינו מומלץ, לא בהריון ולא בכלל. במהלך ההריון את יכולה להשתמש בתכשיר שנקרא פגלקס שעוזר מאוד בריכוך היציאות ואינו גורם למעיים לפתח תלות בתכשיר. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד