דלג לתוכן

קשיי שינה עם נטילת רסיטל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/12/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 21, ונוטלת כדור רסיטל זה זמן רב בשל דיכאון. נטלתי בעבר גם כדור שסייע בשינה, ועם הפסקתו התפתחו אצלי קשיי שינה, בעיקר קשיי הירדמות, מהם אני סובלת זמן רב. אני מודעת לכך שזה חל בשל תופעת הלוואי של הרסיטל, וגם שלא תמיד שעות העירנות שלי סדירות (אני עובדת בעבודה במשמרות), כך שלא תמיד אני לוקחת אותם בשעות המוקדמות של הבוקר. בשל מצב זה, אני עושה משהו שידוע לי שהוא שגוי: לפעמיים לא נוטלת את הכדור. כמו שציינתי, אני נוטלת את הכדור זה זמן רב, וכיום מצבי השתפר מאוד, גם ירדתי במינון של התרופה. ידוע לי שכעת, להחליף את הכדור כשאני בשיא תהליך ההחלמה, או להפסיק אותו, לא מומלץ. מצד שני, אין לי כל כך הרבה ברירה. אני לא רוצה לשוב לקחת כדורים נוספים. מה ההמלצה שלכם? האם אקטואלי עכשיו להחליף את הכדור, לאחר הסתגלות ותקופה ממושכת של שימוש בו? וגם אם כן, דפדפתי באינדקס התרופות, ונוכחתי לדעת שלרוב התרופות נוגדות הדיכאון יש תופעות לוואי של קשיי שינה ועייפות. יש משהו מומלץ בכל זאת? האם התרופה רמוטיב, שהבנתי שהיא צמחית, מומלצת? האם יש עדויות שהיא משפיעה אף על פי היותה טבעית?

תשובה:

אני מבינה את ההתלבטות. הרסיטל גורם לך לקשיי שינה ולכן את שוקלת להפסיקו. מבין התרופות ממשפחת ה- SSRI הייתי ממליצה לך לנסות את סרוקסאט (Paroxetine), שיש לה נטייה דווקא לגרום לישנוניות ולנמנום. לא ניתן לצפות מראש איך התרופה תשפיע עלייך. אני מצרפת קישורים לתשובות רלוונטיות מתוך האתר, הנוגעות לשאלות שהצגת, אנא עייני בהן. http://www.infomed.co.il/questions/q_011408_4.asp
רופאים בתחום
ד"ר אלכסנדר למברג
ד"ר אלכסנדר למברג פסיכיאטריה
ד"ר מיכאל מרגוליס
ד"ר מיכאל מרגוליס אורתופדיה
ד"ר רוני בשוראי
ד"ר רוני בשוראי אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו