דלג לתוכן

כיצד מטפלים ברמה גבוהה של ההורמון פרולקטין?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/10/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

ביצעתי בדיקה לתאריך הביוץ. הבדיקה בוצעה ביום השלישי למחזור והתוצאה של הורמון הפרולקטין היתה גבוהה מאוד - 1261. לפני שנה בדיוק ילדתי והינקתי במשך 8 חודשים. האם ייתכן כי רמת ההורמון גבוהה מאוד בגלל ההריון וההנקה ? האם ייתכן כי רמת ההורמון גבוהה מסיבות מסוכנות? באופן כללי רופאת הנשים טוענת שהמצב לא מסוכן וצריך לבצע בדיקה חוזרת, ובמידה והנ"ל עדיין גבוה - עלי לטפל בכדורים. באתר הנוכחי פורסמו סיבות שונות, חלקן מסוכנות, אודות ההורמון. האם עלי לחשוש?

תשובה:

הנקה אכן גורמת לרמות גבוהות, אולם את כבר לא מניקה, ולכן מדובר במצב של היפרפרולקטינמיה. אם בדיקה חוזרת תראה רמות גבוהות, הטיפול הוא אכן בכדורים שמדכאים רמות הורמון זה.
רופאים בתחום
ד"ר עאוני אליאס
ד"ר עאוני אליאס פנימית
 מכון גסטרואנטרולוגיה תל אביב - מדיסנטו
מכון גסטרואנטרולוגיה תל אביב - מדיסנטו גסטרואנטרולוגיה
ד"ר אורי אלקן
ד"ר אורי אלקן אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו