פוביה מכלבים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי פחד מכלבים. הפחד גדול, אבל אם יש אנשים שכביכול יכולים "להגן עלי" או להבריח את הכלב. כמו כן אני ממש פוחדת ללכת לבד ברחוב שומם מאדם כי אני חוששת שיצוץ כלב. כשהייתי קטנה היתה לי היתקלות עם כלבים, רצתי ונורא פחדתי עד שמישהי הבריחה את הכלב. בכל פעם שאני רואה כלב אני פשוט עושה 'אחורה פנה'. אבל שוב, אם יש איתי אנשים שלא פוחדים, זה מאד מרגיע אותי. מפחיד אותי שהכלב אפילו 'רק' ירחרח אותי או יתקרב אלי. איך אני יכולה להתמודד כשאני נמצאת לבד?

תשובה:
נשמע שאת סובלת מפוביה מכלבים. הפוביה היא הפרעה שכיחה מאוד, והיא מוגדרת כפחד משמעותי, לא רציונלי ומתמשך מעצם מסויים (במקרה שלך - כלב), פעילות או סיטואציה מסויימת. הפחד גורם לסובל מן הפוביה להימנע ממגע עם הגורם, וכאשר לא ניתן להימנע ממגע זה - נגרמת מצוקה קשה וחרדה. הפוביה שלך נקראת specific phobia - והיא מתבטאת בפחד מעצמים ומסיטואציות. פוביות שכיחות הן מבעלי חיים, חרקים, גבהים, דם, מחטים ועוד. הטיפול בפוביות הוא טיפול פסיכולוגי התנהגותי, והוא יעיל מאוד. אני ממליצה לך לפנות אל פסיכולוג דרך קופת החולים שלך, כדי לטפל בבעיה. בהצלחה. ד"ר ליה עשת - אינפומד