דלג לתוכן

נער שסובל מאקנה ומהסס לגבי טיפול ברואקוטן

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/10/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 17 וסובל מאקנה כבר 4 שנים, וזה מאוד מפריע לחיי היום יום. האם יש איזשהו טיפול אחר שיעלים את זה? מינוציקלין לא עוזר לי כלל. אני רוצה שזה סוף סוף ייעלם. בינתיים אני אוכל כמה שפחות ואז זה נעלם, אבל זה פוגע בי גופנית. רופא המשפחה הופתע שעוד לא נעלם לי האקנה, הוא אמר לי שרואקוטן יעזור לי מאוד. אני יודע שצריך לקחת אותו במשך כחצי שנה, אבל יש לזה הרבה תופעות לוואי שיכולות להזיק לי למרות שהן חולפות. במיוחד אני חושש מעצירת הגדילה לגובה. האם רואקוטן יכול לגרום לעצירת הגדילה? האם יש טיפול אחר שמסדיר את בעיית ההורמונים שגורמים לאקנה?

תשובה:

ניתן להבין שאתה נמצא במעקב וטיפול של רופא עור כבר זה כמה שנים, וכי ניסית מגוון של שיטות ודרכים להעלים את האקנה, כולל טיפול אנטיביוטי, ללא הצלחה מרובה. הטיפול ברואקוטן מיועד בדיוק למקרים כגון אלה, כקו טיפול שניוני או שלישוני, לכן אני חושב שהמלצת הרופא שלך במקום. עצירת גובה לא מופיעה במגוון תופעות הלוואי של הרואקוטן, ואינני מבין מדוע אתה חושש דווקא מתסמין זה. תרופת הרואקוטן אכן ניתנת לשלושה חודשים עד חצי שנה וטומנת בחובה סכנה להתפתחות תופעות לוואי, אך בדיוק בגלל זה המטופלים בה נמצאים במעקב חודשי של הרופא המטפל על ידי בדיקות דם ובדיקות גופניות. להלן לינק לפירוט על התרופה כפי שמופיע באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=14
רופאים בתחום
ד"ר שירן רייס הוס
ד"ר שירן רייס הוס עור ומין
ד"ר מאשה קרני
ד"ר מאשה קרני פסיכיאטריה
ד"ר מיכאל שושני
ד"ר מיכאל שושני רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו