האם אחרי קבלת חיסון אפשר להדביק אנשים בסביבה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/10/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28, עברתי היום 2 חיסונים - האחד לאבעבועות רוח והשני לאדמת-חצבת-חזרת (לא חליתי באף מחלת ילדים). האם אני יכולה להדביק בימים הקרובים אנשים הבאים איתי במגע או שוהים אתי באותו החדר, אשר לא חלו במחלות אלו בעבר?

תשובה:
תופעות הלוואי של החיסון נגד אבעבועות רוח נדירות ביותר ומופיעות ב %3 עד 5% ממקבלי החיסון. באחוזים אלו ניתן לראות הופעה של המחלה שכנגדה חוסנו, אך מדובר בתגובה קלה ביותר עם הופעת מספר נגעים קטן ביותר של אבעבועות וחום. תופעות לוואי אחרות נדירות ביותר, ואין חשש להדבקת אנשים אחרים אשר לא פיתחו אבעבועות בעבר. תופעות הלוואי מחיסון אדמת-חצבת-חזרת נדירות ביותר והדבקה של אנשים אחרים לאחר קבלת החיסון נדירה ביותר. יוצאות מן הכלל נשים בהריון, שהגישה הנפוצה היום היא להימנע מלתת להן את חיסון זה. ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד