דלג לתוכן

אימי (54) סובלת כשנתיים משיעול המלווה בליחה, כאבי חזה וקוצר נשימה, ועבר

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/10/2002
2 דקות קריאה

שאלה:

אימי (54) סובלת כשנתיים משיעול המלווה בליחה, כאבי חזה וקוצר נשימה, ועברה באחרונה ניתוח להוצאת בלוטת לימפה מהצוואר, לצורך אבחון. והשאלה: איזה מידע מוסרת הביופסיה לאישור האבחון? אודה על פירוט מרבי כולל מונחים מקצועיים. ובכן, מה היתה התוצאה הפתולוגית מהבלוטה ? עקרונית, ביופסיה נותנת מידע לגבי הממצאים הפתולוגיים של הרקמה ואמורה לעזור באבחנה. אולם, לא תמיד היא עוזרת, ולעיתים מתקבלת תשובה לא אבחנתית וצריך לקבל מידע בדרכים אחרות. לגבי האבחנה בין סרקואידוזיס לסרטן ריאה, יש עוד דברים שאפשר לעשות מלבד ביופסיית רקמה מבלוטה חשודה. ראשית, בדיקה גופנית. סרקואידוזיס היא מחלה מערכתית עם ביטויים נוספים מלבד הריאות - בעיקר בעור ,עיניים, מפרקים. שנית, בדיקות דם - ספירת דם, כימיה ורמת ACE. שלישית, צילומי חזה המראים תמונה אופיינית, רביעית, CT ריאות. חשוב לשלול זיהום שחפת. סרטן ריאה מאבחנים ע"י הדמיה ב CT, ביופסיה של קשרית ריאתית חשודה תחת CT או דגימה מנוזל פלאורלי, באם קיים. אנא פנו מיד לרופא ריאות (פולמונולוג) מומחה על מנת לאבחן את המצב כי בכל מקרה הטיפול צריך להיות בהקדם האפשרי.

תשובה:

אימי (54) סובלת כשנתיים משיעול המלווה בליחה, כאבי חזה וקוצר נשימה, ועברה באחרונה ניתוח להוצאת בלוטת לימפה מהצוואר, לצורך אבחון. והשאלה: איזה מידע מוסרת הביופסיה לאישור האבחון? אודה על פירוט מרבי כולל מונחים מקצועיים. ובכן, מה היתה התוצאה הפתולוגית מהבלוטה ? עקרונית, ביופסיה נותנת מידע לגבי הממצאים הפתולוגיים של הרקמה ואמורה לעזור באבחנה. אולם, לא תמיד היא עוזרת, ולעיתים מתקבלת תשובה לא אבחנתית וצריך לקבל מידע בדרכים אחרות. לגבי האבחנה בין סרקואידוזיס לסרטן ריאה, יש עוד דברים שאפשר לעשות מלבד ביופסיית רקמה מבלוטה חשודה. ראשית, בדיקה גופנית. סרקואידוזיס היא מחלה מערכתית עם ביטויים נוספים מלבד הריאות - בעיקר בעור ,עיניים, מפרקים. שנית, בדיקות דם - ספירת דם, כימיה ורמת ACE. שלישית, צילומי חזה המראים תמונה אופיינית, רביעית, CT ריאות. חשוב לשלול זיהום שחפת. סרטן ריאה מאבחנים ע"י הדמיה ב CT, ביופסיה של קשרית ריאתית חשודה תחת CT או דגימה מנוזל פלאורלי, באם קיים. אנא פנו מיד לרופא ריאות (פולמונולוג) מומחה על מנת לאבחן את המצב כי בכל מקרה הטיפול צריך להיות בהקדם האפשרי. [16/10/2002]
רופאים בתחום
ד"ר יניר כסיף
ד"ר יניר כסיף עיניים
פרופ' פבל קרוגליאק
פרופ' פבל קרוגליאק גסטרואנטרולוגיה
ד"ר אלכסנדר למברג
ד"ר אלכסנדר למברג פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו