אני אשה דתית בת 44. הימים שבין המחזורים שלי הולכים ופוחתים, היום אני במצ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/10/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

אני אשה דתית בת 44. הימים שבין המחזורים שלי הולכים ופוחתים, היום אני במצב שכל 20 יום אני מקבלת מחזור. בנוסף לזה יש לי בעיה של לחץ דם, וכל כדור שלקחתי למניעת הריון או סידור המחזור מקפיץ לי את ערכי לחץ הדם. הרופא שלי אמר שאולי כדאי לשקול כריתת רחם כאופציה. יש לי היום 5 ילדים בגילאים 23- 6 . אשמח לקבל חוות דעת נוספת.

תשובה:
הבעיה שלך מצריכה בירור בבדיקה גינקולוגית מקיפה. היא יכולה להיות על רקע שרירנים ברחם, גידולים שפירים בשריר הרחם, הניתנים לזיהוי בבדיקת אולטרסאונד, שינויים הורמונליים ברירית הרחם, או על רקע בעיות אחרות. במידה ויש דימומים קשים ואינך מעוניינת בילדים בעתיד, בהחלט מקובל לשקול כריתת רחם. אנא התייעצי עם הרופא שלך לגבי מקור הדימומים וחומרתם וקבלי את ההחלטה המתאימה ביותר עבורך.