נטילה לא סדירה של גלולות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני משתמשת במיקרוגינון במשך 7 שנים ללא הפסקה. בחודש האחרון שכחתי ליטול 2 כדורים. לאחר שבועיים הפסקתי את נטילתם במטרה לקבל את המחזור החודשי ולהתחיל באופן מסודר שוב את נטילת הגלולות. שאלותי הן: 1.מתי אמור להופיע הדימום, האם 4-5 ימים לאחר הפסקת הגלולות, או בזמן הרגיל שבו אני מקבלת את המחזור מידי חודש? 2. האם יש סיכוי להריון אם קיימתי יחסים בשבוע של הפסקת הגלולות?

תשובה:
הדימום יופיע מספר ימים לאחר הפסקת הגלולות למניעת הריון. בהחלט ייתכן הריון בעקבות קיום יחסים אם הפסקת ליטול גלולות לפני תום החפיסה. אם לא - את מוגנת