קביעת מועד הביוץ כשהמחזור לא סדיר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי הפלה טבעית לפני 4 חודשים בשבוע ה- 6 להריון, ומאז המחזור שלי לא סדיר. אני מאוד רוצה להיכנס להריון. איך אני יכולה לחשב את תאריך הביוץ אם המחזור לא סדיר? והאם כדאי לקיים יחסי מין כל יום או פעם ביומיים?

תשובה:
קשה לקבוע את תאריך הביוץ כשהווסתות לא סדירות, ובנוסף לא בטוח שאת מבייצת באופן סדיר. במידה והווסתות היו סדירות לפני ההפלה, ואי הסדירות נמשכת, גשי לרופא נשים על מנת שירשום לך גלולה להסדרת המחזור. כמובן שאם אין בעיה בזרע, קיום מגע מיני כל יום יעיל יותר מאשר כל יומיים. ד"ר נגה פוקס - אינפומד