כאבי ביוץ באמצע המחזור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/10/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לקחתי גלולות במשך 4 וחצי שנים באופן רצוף, והחלטתי לעשות הפסקה. סיימתי את כל הגלולות בחפיסה האחרונה, סיימתי את המחזור, ולא התחלתי חבילה חדשה. מאז שהפסקתי עם הגלולות, אני מרגישה כאבים קלים בבטן התחתונה, כמו כאבי מחזור, ואני אמורה לקבל מחזור רק בעוד שבועיים, אם המחזור יחזור להיות סדיר. רציתי לדעת אם יש קשר בין הפסקת הגלולות לכאבים אלה? ואילו עוד תופעות לוואי יכולות להופיע כתוצאה מהפסקת הגלולות?

תשובה:
אם את אמורה לקבל מחזור בעוד שבועיים ואת מרגישה כאבי בטן, אלה ככל הנראה כאבי ביוץ, דבר שמעיד על מצב תקין לגמרי. לא אמורות להיות תופעות לוואי כאשר מפסיקים גלולות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד