האם יש גלולה למניעת הריון לגבר ? ואם כן, מהם הנזקים ותופעות הלוואי הנגר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/10/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

האם יש גלולה למניעת הריון לגבר ? ואם כן, מהם הנזקים ותופעות הלוואי הנגרמים בנטילתה ?

תשובה:
הגלולה הראשונה למניעת הריון בגבר אמורה להיכנס לשוק בעוד מספר שנים. מדענים מסקוטלנד מצאו דרך לעכב בצורה הפיכה את ייצור הזרע תוך שמירת רמה נורמלית של ההורמון הגברי טסטוסטרון. על בסיס ידע זה, פיתחה חברת התרופות Organon את הגלולה לגבר, שתילקח על בסיס יומי. עד כה, הגלולה הראתה יעילות של 100% במחקרים קודמים - כלומר, יותר אפילו מהגלולה הנשית והקונדום. הגלולה מכילה desogestrel, שהוא למעשה פרוגסטרון סינתטי, וטסטוסטרון. שילוב זה מעכב את ייצור הזרע ולא מוריד את החשק המיני. לגלולה הגברית בשלב זה לא נתגלו כמעט תופעות לוואי פרט לעליה במשקל וירידה בכמות הכולסטרול ה"טוב", במקרים מסוימים. נראה שהבעיה העיקרית עם הגלולה הגברית היא חוסר עניין ליטול אותה, בקרב רוב הגברים, מה שגם עיכב את תקציבי המחקר לפיתוחה ב 30 שנה האחרונות.