אפשרות של הדבקה בקנדידה ביחסי מין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי בן זוג קבוע, ולאחר טיפול באנטיביוטיקה נוצרה לי פטרייה וגינלית, קנדידה. אני ובן זוגי מקיימים יחסי מין ללא קונדום, ואני חושבת שהדבקתי אותו בפטרייה. שמתי לב שיש לו הפרשה מוזרה לפני שאנו מקיימים יחסי מין (האם זה הגיוני?), ואני מפחדת שככה, כל פעם הוא ידביק אותי מחדש בפטרייה. האם יתכן שבן זוגי נדבק, ושהוא ידביק אותי שוב ושוב? מה מומלץ לעשות?

תשובה:
בדרך כלל קנדידה אינה עוברת מהנרתיק לגבר, אם כי לעיתים היא יכולה לעבור ולגרום לפריחה בפין או אפילו להפרשה. עם זאת, להפרשה לה את קוראת מוזרה לפני קיום יחסי המין יכולות להיות סיבות רבות. השכיחה ביותר היא הפרשה של נוזל מקדים (precum) שהוא נוזל מבלוטות המופרש כאשר הגבר מגורה. אם בן הזוג עצמו סבור כי מדובר בנוזל שאינו נוזל מקדים אלא הפרשה אחרת, יש לבדוק אותה באמצעות תרבית או בדיקת שתן לאיתור מחלות מין. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני