איך פותרים בעיית קשיי ריכוז בלי תרופות?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מאד אוהב ללמוד, אני משקיע המון בלימודים וגם מצליח. אך כל פעם אני מתאכזב מחדש מהקושי הרב להגיע להישגים בגלל שקשה לי להתרכז. איך אני מאתר ומטפל בבעיה זו (בלי טיפול תרופתי) ?

תשובה:
קושי רב להגיע להישגים הינו דבר מאד סובייקטיבי. העובדה שאתה אכן מצליח בלימודיך מעידה על כך שאין בעיה מאד קשה ביכולות הלמידה שלך. לגבי קשיי הריכוז, אם הדבר מפריע לך מאד, אתה יכול לפנות לנוירולוג אשר יפנה אותך למבדקים שיבדקו האם קיימת בעיית ריכוז אמיתית (הפרעת קשב וריכוז), והאם קיימת בעיה אחרת, כגון דיסלקציה על כל תת- הסוגים שלה. למיטב ידיעתי מרבית המבדקים אינם כלולים בסל בבריאות ויש לבצעם במכונים פרטיים. בהצלחה.