חשיפה לגז צחוק בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אמא שלי, בת 35, סייעת רופאת שיניים. במקום העבודה שלה לפעמים מבצעים טיפולים בגז צחוק. גילינו שאמא שלי בהריון, והשאלה היא אם מותר לה לעבוד עם גז צחוק בזמן הריון.

תשובה:
באופן כללי, אין להשתמש בגז צחוק בזמן ההריון, כיוון שהוא עשוי לגרום למומים אצל העובר ובמקרים קיצוניים אף להפלות. השימוש בגז צחוק אמור להיות כזה, שרק המטופל נחשף לו. אינני יודעת מהו אחוז החומר הנספג בשימוש בלתי ישיר, ועל כן אני ממליצה להיוועץ במרכז הטרטולוגי, שם מרכזים מידע מקיף על מגוון חומרים והשפעתם על העובר. תוכלו לקבל ייעוץ בטלפון מספר 6243663 02. שיהיה המשך הריון מוצלח! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד