דלג לתוכן

האם מותר לקחת פרוזק עם פרופראנולול ?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/10/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

האם יש בעיה בנטילת פרוזק (על צורותיו השונות) באופן שוטף, לצד שימוש בפרופראנולול לפני אירועים מועדים להתקף חרדה?

תשובה:

ישנה השפעה בין- תרופתית בין התרופה פרוזק (שמה הגנרי הוא Fluoxetine) לבין התרופה פרופראנולול השייכת לקבוצת תרופות החוסמות קולטני בטא. התרופה פרוזק מעכבת את חילוף החומרים (מטבוליזם) של התרופה פרופראנולול, ולכן השילוב של שתיהן עלול לגרום להפרעות בפעולת הלב, כגון האטה בקצב הלב, ירידה בלחץ הדם ואי-ספיקת לב. אולם בעיה זו רלבנטית בעיקר אצל מי שנוטל באופן קבוע את שתי התרופות. במקרה שלך, מאחר ואתה מעוניין בנטילת פרופראנולול שאינה קבועה ובמינון נמוך, קרוב לוודאי שאין בעיה. בכל מקרה עליך להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי המינון המומלץ של פרופראנולול. קרוב לוודאי שהוא ימליץ לך להתחיל עם המינון הנמוך ביותר.
רופאים בתחום
ד"ר ארי דירוא
ד"ר ארי דירוא אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר נסיה לנג פרנקו
ד"ר נסיה לנג פרנקו יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר גיל באר
ד"ר גיל באר ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו