נטילת קומדין למניעת קרישת דם יחד עם אומניק לערמונית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 72, מטופל בקומדין בגלל החלפת מסתם אאורטלי. רשמו לי אומניק לטיפול בפרוסטטה. בעלון ההנחיות כתוב להיזהר עם וארפארין. האם אומניק מדכא או מעודד פעולת הקומדין?

תשובה:
על פי היצרן, יש כנראה אינטראקציה בין התרופות, אולם היא אינה ברורה דיה. אין מניעה לקחת את שתיהן. החשוב הוא שתהיה במעקב אחר רמת ה- INR מדי שבוע, ואת זה אתה עושה ללא קשר לטיפול באומניק. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד