על גלולה שנלקחה בתחילת ההריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לוקחת גלולות למניעת הריון פמינט. בסוף השבוע הראשון לקחתי כדור אחד אחרי איחור של 12 שעות. יש לי חשש גדול שנכנסתי להריון (הווסת מאחר). אם אכן נכנסתי, האם זה מסוכן לעובר שלקחתי את החבילה עד הסוף? האם דבר כזה יכול לגרום למומים?

תשובה:
אם איחרת לקחת גלולה אחת בלבד, ונטלת אותה לאחר 12 שעות, בעיקרון היית מוגנת במהלך החודש. בכל מקרה אין סכנה מוגברת למומים בעובר כשגלולות נלקחות בתחילת ההריון. ד"ר נגה פוקס - אינפומד