דלג לתוכן

האם גרידה מעלה סיכון להריון חוץ-רחמי?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/10/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

בסוף יולי השנה נאלצתי לעבור הפסקת הריון בשבוע ה- 27 לאחר גילוי מומים קשים בעובר וגרידה לאחר הלידה. הווסת הראשונה שקיבלתי לאחר מכן היתה ב -26 באוגוסט, ומאז לא קיבלתי מחזור כלל. באופן כללי המחזור שלי סדיר. בדיקות הריון ביתיות מראות תוצאה שלילית. אין לי כאבים או דימומים. החשש שלי הוא מהריון חוץ- רחמי. האם לאחר הפרוצדורה הרפואית שעברתי, גובר הסיכוי לכך? מה עלי לעשות בהמשך?

תשובה:

בעיקרון גרידה לא מעלה סיכון להריון חוץ-רחמי, במיוחד אם לא התפתחה דלקת באגן לאחר הגרידה. בכל מקרה ניתן לאבחן הריון חוץ- רחמי ע"י בדיקת הריון. בדיקת ביוץ היא מקום טוב להתחיל בו את הבירור.
רופאים בתחום
ד"ר יוסף חלבן
ד"ר יוסף חלבן פסיכיאטריה
 אורטל פלטשי סבג קופרויז'ין
אורטל פלטשי סבג קופרויז'ין אופטומטריסטים
ד"ר רוברטו דניאל אומנסקי
ד"ר רוברטו דניאל אומנסקי פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו