האם נחוצה בדיקת שקיפות עורפית אם עושים בדיקת מי שפיר?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/10/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 35, בשבוע ה-12 של ההריון ומתכוונת לעשות בדיקת מי שפיר בבוא הזמן. האם נחוצה גם בדיקת שקיפות עורפית, או שבדיקת מי השפיר שממילא אעבור (מפאת גילי) פוטרת אותי?

תשובה:
ישנם רופאים שטוענים כי אין צורך בביצוע בדיקת שקיפות עורפית אם עושים בדיקת מי שפיר. בדיקת שקיפות עורפית היא בדיקה פשוטה לביצוע הנעשית על ידי אולטרסאונד ללא סיכון לעובר. ההחלטה היא שלך. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד