בתשובה לשאלתי הקודמת כתבתם לי שרשימת הסיבוכים הרפואיים של אנורקסיה ובולי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/10/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

בתשובה לשאלתי הקודמת כתבתם לי שרשימת הסיבוכים הרפואיים של אנורקסיה ובולימיה ארוכה מדי. הייתי בכל זאת מעוניינת שתגידו לי מהם. לבולימיה ולאנורקסיה סיבוכים רבים. ראשית, חוסר איזון באלקטרוליטים בדם - נתרן ואשלגן - בעיה שיכולה לגרום במצב קיצוני להפרעות קטלניות בקצב הלב, לפרכוסים רבים ועוד. ובנוסף- חסר ויטמינים, פגיעה ביכולת הכליה לרכז שתן, פגיעה בלב, בריחת סידן מהעצמות עם נטיה מוגברת לשברים, פגיעה במוח, פגיעה במערכת העיכול כולל מצב של קרעים קשים בוושט הגורמים לדמם בלתי נשלט מדרכי העיכול העליונות, או קרע בוושט המחייב ניתוח דחוף, שחיקת ציפוי השיניים ופגיעה בשיניים ובחניכיים, הגדלת בלוטות הרוק, אבני מרה, דלקת בלבלב, פגיעה בכבד, פגיעה בציפורניים, נשירת שיער, עור צהוב ויבש, בצקות, פגיעה במחזור, פגיעה בגדילה, חוסר איזון הורמונלי, חוסר דם, פגיעה בשרירים ועוד. למידע נוסף- http://my.webmd.com/encyclopedia/article/4115.51680

תשובה:
בתשובה לשאלתי הקודמת כתבתם לי שרשימת הסיבוכים הרפואיים של אנורקסיה ובולימיה ארוכה מדי. הייתי בכל זאת מעוניינת שתגידו לי מהם. לבולימיה ולאנורקסיה סיבוכים רבים. ראשית, חוסר איזון באלקטרוליטים בדם - נתרן ואשלגן - בעיה שיכולה לגרום במצב קיצוני להפרעות קטלניות בקצב הלב, לפרכוסים רבים ועוד. ובנוסף- חסר ויטמינים, פגיעה ביכולת הכליה לרכז שתן, פגיעה בלב, בריחת סידן מהעצמות עם נטיה מוגברת לשברים, פגיעה במוח, פגיעה במערכת העיכול כולל מצב של קרעים קשים בוושט הגורמים לדמם בלתי נשלט מדרכי העיכול העליונות, או קרע בוושט המחייב ניתוח דחוף, שחיקת ציפוי השיניים ופגיעה בשיניים ובחניכיים, הגדלת בלוטות הרוק, אבני מרה, דלקת בלבלב, פגיעה בכבד, פגיעה בציפורניים, נשירת שיער, עור צהוב ויבש, בצקות, פגיעה במחזור, פגיעה בגדילה, חוסר איזון הורמונלי, חוסר דם, פגיעה בשרירים ועוד. למידע נוסף- http://my.webmd.com/encyclopedia/article/4115.51680 [28/10/2002]