גידולים שפירים על רשתית העין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/10/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

זה שנתיים שאני סובלת מהירדמויות באזור הימני של הגוף, ומכאבי ראש חזקים בצד ימין. עשיתי בדיקות שנמצאו תקינות, פרט ל- BERA, וההשערה שלהם הייתה שמדובר ב- PHACOMAS. אפשר לקבל פרטים נוספים על ההשערה הזו?

תשובה:
Retinal Phacomas, Retinal Astrocytoma - אלה גידולים שפירים על הרשתית. זה יכול להיות גידול בודד או מספר גידולים. גידולים אלה יכולים להיות קשורים למספר מחלות, אך יכולים גם להופיע אצל אנשים בריאים לחלוטין. הם מתגלים בבדיקת עיניים שגרתית, או כאשר יש תלונות על ירידה בשדה הראיה. בדרך כלל מצב זה אינו מלווה בסימפטומים הקשורים לראיה, ועל כן גם לא מטפלים בבעיה זו, אך בכל זאת יש לפנות לנוירולוג על מנת לשלול הימצאות של גידולים אלה גם במוח. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד