סיבות אפשריות לקושי בחדירה ביחסי מין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לחברי ולי יש קושי בחדירה בעת קיום יחסי המין. ניסינו בכל תנוחה אפשרית ושנינו מאוד מגורים. חומרי סיכה זה השלב הבא. במידה וגם זה לא יצליח, מה אפשר לעשות בנושא?

תשובה:
קושי בחדירה בעת קיום יחסי מין יכול לנבוע ממספר סיבות. 1. יובש בנרתיק. היובש יכול להיגרם ממספר סיבות, ביניהן זיהום בנרתיק או בדרכי השתן. האם יש לך תסמינים נוספים כגון הפרשות? ריח רע מהנרתיק? גרד? צריבה במתן שתן? במידה וכן, אמליץ לך לפנות לגינקולוג על מנת להיבדק ולקבל טיפול מתאים. במידה ואינך סובלת מהתסמינים הנ"ל, אמליץ לכם לנסות קודם כל את חומרי הסיכה הטבעיים על בסיס מים. 2. חוסר יכולת של הנרתיק להתרחב. סיבה זו היא בעיקר פסיכולוגית ונגרמת ע"י כיווץ חזק של שרירי הנרתיק, וע"י כך נמנעת החדירה. חוסר רפיון השרירים יכול להיגרם ע"י מתח נפשי ולחץ מהאקט עצמו, אך גם יכול להיגרם עקב בעיה פסיכולוגית מסובכת יותר. טיפול בכך יכול להיעשות ע"י פסיכו סקסולוג, אך אין מה להסיק כי זהו הגורם לפני שניסיתם את כל האופציות האחרות הכוללות חומרי סיכה ו/או טיפול בדלקת בנרתיק או בדרכי השתן אם קיימת. ד"ר קרן גלרון - אינפומד