על התרופה BROMAZEPAM .
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/02/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לא מוצאת אצלכם התייחסות לתרופה BROMAZEPAM - לניטין. זו תרופה שפסיכיאטר המליץ לקחת במהלך ההריון בגלל התקפי חרדה.

תשובה:
BROMAZEPAM היא תרופה ממשפחת הבנזודיאזפינים, בדומה לאסיוול, ואבן, לוריבן ועוד. התרופה אכן ניתנת לבעיות חרדה, וניתן לקחת אותה עם או בלי אוכל. המינון האפשרי הוא 6-30 מ"ג ליממה. יש להימנע משימוש באלכוהול בזמן נטילת התרופה, ובשלבים הראשונים כדאי להימנע מפעילות הדורשת קואורדינציה. התרופה עשויה לגרום לתלות גופנית או פסיכולוגית. לאחר שימוש ממושך - יש להימנע מהפסקה מהירה, ולהוריד את המינון בהדרגה. בין תופעות הלוואי ניתן למנות ישנוניות, סחרחורת, בלבול, הפרעות בזיכרון, דפיקות לב, ירידה בחשק המיני ותופעות לוואי נוספות - כולן נדירות מאוד. באשר להריון. התרופה חוצה את השליה, ומעלה מעט את הסיכון למומים מולדים. כדאי להתייעץ גם עם הגינקולוג שלך לפני שימוש בתרופה במהלך ההריון. כדאי להיוועץ בו גם באשר להנקה, כי התרופה מופרשת בחלב, ועשויה לגרום לישנוניות אצל התינוק.