האם רצוי לנסות להרות מייד לאחר הפלה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/02/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי הפלה טבעית לאחר טיפולי הפריה עם איקאקלומין. הרופא ממליץ להמתין חודש לפני התחלת טיפול חדש. מה הדין בנוגע לכניסה להריון באופן טבעי? האם יש מניעה לנסות ולהרות באופן טבעי מייד לאחר ההפלה, או שעדיף להמתין חודש ואז לנסות ? למה בכלל ממליצים להמתין חודש לאחר ההפלה? האם יש איזו שהיא סכנה לעובר שנוצר במהלך חודש זה?

תשובה:
ההמלצה היתה להיעזר שוב בטיפולים כיוון שנעזרת בהם בעבר. אני לא יודעת מה הסטטוס של הפריון שלך ולכן אין באפשרותי להרחיב. עדיף להמתין חודש לראות התאוששות של הציר ההורמונלי. לא מדובר בסכנה לעובר אלא ביכולת טובה יותר לעקוב אחר התפתחותו.