האם יש קשר בין הפלה לעישון?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/03/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כחודשיים עברתי הפלה טבעית, נצפה שק הריון ללא עובר (נאמר לי כי זה הריון עיוור). לפני שידעתי על ההריון עישנתי כ-4-5 סיגריות ביום (מייד כשנודע לי הפסקתי, בשבוע החמישי), אני כל הזמן בחרדה מאז, כי אולי אני הייתי אחראית להפלה. האם העישון הוא זה שגרם לכך ? ברור לי שהעישון גורם לנזק.

תשובה:
עישון אכן גורם לנזק, אבל ככל הנראה ההפלה לא נגרמה בגלל שעישנת. הפלה טבעית היא תופעה נפוצה מאוד בקרב נשים בגיל הפוריות, ומתרחשת בשבועות הראשונים של ההריון אצל כמעט 30% מהנשים. הפלה אחת אינה מעידה על קשיי פריון או על הפלות נוספות בעתיד. את יכולה להמשיך ולנסות להיכנס להריון ללא חשש. אם הפסקת לעשן בעקבות ההפלה, אז לפחות הרווחת משהו. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד