דלג לתוכן

האם יש טיפול מונע לפיסורה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/05/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 28. עברתי ניתוח לתיקון פיסורה לפני כשלוש שנים. הפיסורה התפתחה ככל הנראה על רקע שלשולים, כיוון שאינני סובלת מעצירויות. אני בהריון וצפויה ללדת בעוד כחודש וחצי. גם היום אינני סובלת מעצירויות אלא משלשולים קלים על בסיס יומיומי. אני חוששת שהפיסורה תחזור בעקבות המאמץ בלידה. האם יש דרך כלשהי להימנע מכך מראש? האם יש טיפול מונע כלשהו?

תשובה:

פיסורה היא סדק עמוק בתעלת פי הטבעת. דרכים למנוע חזרת פיסורה הן תזונה נכונה שתאפשר יציאות רכות (סיבים תזונתיים, פירות וירקות) וצמצום החיכוך באמצעות משחה בזמן יציאות. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אנדרו פינק
ד"ר אנדרו פינק עיניים
ד"ר קונסטנטין קגסוב
ד"ר קונסטנטין קגסוב אורתופדיה
ד"ר יונתן אברהם דמה
ד"ר יונתן אברהם דמה כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו