דלג לתוכן

האם מיומה יכולה להפריע להריון?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/06/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בהיריון בשבוע 24. בסקירת מערכות טרימסטר שני נתגלתה אצלי מיומה בדופן הקדמי של הרחם בקוטר 24 מ"מ. שאלותי הן : 1. ממה יכולה להיגרם מיומה ברחם? 2. מה אופן הטיפול במיומה במהלך ההריון או לאחריו ? 3. האם זה מסוכן לעובר? 4. האם המיומה יכולה להיעלם לאחר הלידה?

תשובה:

מדובר בגידול שפיר של הרחם. כל עוד המיומה הינה אסימפטומטית, היא אינה מצריכה טיפול. מיומה יכולה להפריע להשרשה תקינה של הריון- כמובן כבר לא רלוונטי במקרה שלך. מיומה גדולה מגבירה סיכון למצגים פתולוגים (כמו למשל מצג עכוז). היא כשלעצמה אינה מסכנת את העובר ויכולה בהחלט לקטון לאחר הלידה. ד"ר נגה פוקס - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אהרון גליק
ד"ר אהרון גליק קרדיולוגיה
 מדיקל השרון
מדיקל השרון אורתופדיה
ד"ר ערן כהן ברק
ד"ר ערן כהן ברק עור ומין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו