דלג לתוכן

במהלך ההריון האחרון שלי, חלה בני באבעבועות רוח, ועקב כך נבדקתי ונמצא שאו

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/07/2004
1 דקות קריאה

שאלה:

במהלך ההריון האחרון שלי, חלה בני באבעבועות רוח, ועקב כך נבדקתי ונמצא שאומנם לא נדבקתי, אולם לא ברור האם יש לי נוגדנים או לא. התשובה הזו חזרה משתי בדיקות דם עוקבות שהראו שלא ניתן להכריע האם יש נוגדנים או לא. האם מומלץ לי להתחסן נגד אבעבועות רוח לפני ההריון הבא, ואם כן, כמה זמן יש להמתין בין החיסון לבין הכניסה להריון? האם יש תרופה לוירוס הנ"ל ?

תשובה:

בהחלט מומלץ להתחסן נגד אבעבועות רוח. יש להמתין 3 חודשים עד כניסה להריון מרגע מתן החיסון. אין תרופה למחלה באדם שהינו בריא בד"כ, כיוון שלרוב מדובר במחלה קלה בלבד שחולפת מאליה תוך מספר ימים. ישנן כמה תרופות נוגדות נגיפים כגון גנציקלוויר, המשמשות לטיפול בחולים עם בעיה במערכת החיסון או חולים קשים.
רופאים בתחום
ד"ר מרגלית מואסיס
ד"ר מרגלית מואסיס רפואת שיניים
ד"ר לימור גבעון
ד"ר לימור גבעון פסיכיאטריה
ד"ר יואל בקר
ד"ר יואל בקר יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו