מה ניתן ללמוד מבדיקת CT?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

כיצד יודעים על פי הממצאים ב- CT או בכל בדיקה אחרת של עמוד השדרה כי מדובר בשינויים ניווניים?

תשובה:
CT היא בדיקה המשתמשת בקרני רנטגן. על ידי שימוש במחשב ניתן לראות את תוך הגוף בצורה של חתכים. בשיטה זו מדגימים את המבנה התלת-ממדי של כל איבר שבודקים. לשאלתך, ניתן לראות גם את המבנה של עמוד השדרה ואת המבנים והאיברים הסמוכים לו. מלימודי האנטומיה והיכרות עם המבנה התקין של גוף האדם, אנו הרופאים יודעים כיצד אמור להיראות עמוד השדרה התקין (כמובן עם הוואריאציות האפשריות בין אדם לאדם). במקביל, למדנו לזהות שינויים כאלה ואחרים המעידים על פתולוגיות, מצבים לא תקינים, באיברים שונים. לכל פתולוגיה יש מאפיינים מסוימים בצילומי ה- CT. גם לשינויים ניווניים ישנם מאפיינים טיפוסיים, שבהימצאותם ניתן לומר במידה סבירה של ודאות כי השינויים בעמוד השדרה של הנבדק הם תוצאה של תהליך התנוונות של חוליות עמוד השדרה ושל הדיסקים ביניהם. רפואה שלמה ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד