האם התקן תוך-רחמי גורם להיעדר מחזור?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/09/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני 3 חודשים התקנתי התקן מירנה. תחילה נאמר לי כי המחזור החודשי יהיה חלש, ואח"כ הבנתי כי ייתכן ולא אקבל בכלל מחזור (דבר הנראה לי לא טבעי).כעת יש לי דימום/מחזור שנמשך כבר שבוע. האם זהו מחזור? האם כן מקבלים מחזור באופן סדיר? חשוב לציין שאין לי מחזורים סדירים בגלל בעיה של שחלות פוליציסטיות. יש לי שתי בנות. האם ההתקן יכול להפריע אם ארצה להיכנס להריון נוסף? ומאז ההתקן עליתי במשקל, האם יכול להיות קשר?

תשובה:
פעמים רבות אין מחזורים כלל תחת מירנה, אולם לא מדובר בתופעה מיידית, אלא הפסקה של המחזורים לאחר מספר חודשים. ההתקן אינו גורם לעליה במשקל. כמובן שעל מנת לנסות להרות יש להוציא תחילה את ההתקן, אולם הוא אינו מונע הריון לאחר הוצאתו.