דלג לתוכן

מומים בעובר ונטילת רסיטל בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/09/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בהריון, בחודש ה-9. נצפתה בעובר שלי הרניה סרעפתית קשה עם דחיקת לב באופן משמעותי שמאלה, ובמקום שאמורה להיות הריאה הימנית, נצפו מרקם כבד ופיתולי מעיים, ויש סיכויים מאוד גבוהים שהתינוק ימות מייד עם לידתו היות שהריאות שלו לא יתפתחו כראוי. סיבוך שלם. אני נוטלת רסיטל 20 מ"ג באופן קבוע ובמשך כל ההריון. האם יש אפשרות שהמום בא עקב השימוש בתרופה? ומהם הסיכויים שגם בהריון הבא התופעה תחזור על עצמה בגין השימוש בתרופה?

תשובה:

רסיטל היא אחת התרופות שאין לגביהן מספיק מחקרים, ולכן לא ניתן להעריך במדוייק האם היא גורמת למומים או לא, ואם כן, לאילו מומים. זו כן תרופה שנהוג לקחתה בהריון, אם מערכיים שהיתרונת בשימוש בתרופה עולים על החסרונות. לא סביר שמומים רציניים כמו שאת מתארת נגרמו אך ורק מהתרופה, וכדאי לבדוק שאין מרכיב גנטי או מרכיב חיצוני נוסף. האם המומים התגלו רק עכשיו? האם ביצעת בדיקות במהלך ההריון כולו? בהריונות הבאים כדאי להיות במעקב הריון צמוד, הכולל מעקב גנטי מלא. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר ענת אלקין PhD
ד"ר ענת אלקין PhD רפואה אסתטית
ד"ר מיכאל שושני
ד"ר מיכאל שושני רפואת שיניים
ד"ר פאני בנימיני
ד"ר פאני בנימיני פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו