ODD - Oppositional Defiant Disorder
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מורה לחינוך מיוחד, וברצוני לקבל מידע לגבי טיפול במאפייני תסמונת ODD אצל ילד מתבגר בגיל 14-13. הילד אינו מאובחן, אך התנהגותו בעבר וכיום נראית מתאימה להגדרה. הוריו של הילד משוועים לעזרה ופנו אלי. הייתי שמחה לקבל הכוונה כיצד לעזור להם.

תשובה:
Oppositional Defiant Disorder היא תופעה המתאפיינת בתכונות אופי שליליות, בצורך למרוד, ולעיתים לפגוע בסמכויות, הנמשכת מעל 6 חודשים. תוכלי לקרוא על התופעה באתרים הבאים: http://en.wikipedia.org/wiki/Oppositional_defiant_disorder