סימפטומים של דיכאון אחרי ניתוח מנינגיומה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אבי (73) נכה 100% לאחר ניתוח מנינגיומה ו- CVA במהלך הניתוח. יש לו מחלות רקע רבות, שהאחרונה בהן הן דלקת ריאות חריפה וחיידקים שונים, וירידה חריפה במשקל. ה- CVA פגע קשות בדיבור ובבליעה, ואלה תוקנו חלקית לאחר חצי שנה בניתוח, והוא חזר לאכול ולשתות כמעט הכל. בזמן האחרון אבי מסרב לשתות (הוא כן אוכל, אם כי לא כמו לפני מספר חודשים). אם הוא שותה 2-1 כוסות ביום זה הרבה. בהתאם, כמות השתן שלו נמוכה מאוד והוא אושפז כבר פעמיים בשל התייבשות. הוא נהיה אובססיבי בנוגע לרוק שהוא מייצר, וכל הזמן מחפש ניירות כדי לירוק, כולל את המעט משקה שהוא מסכים להכניס לפה. יש לי התחושה שהוא סובל מדיכאון, ואני לא יודע איך להתמודד עם זה. הוא מקבל ציפרלקס זה כשנתיים, בלא שזה ממש משנה את הרגשתו. למי ניתן לפנות? בית החולים לא יקבל אותו יותר ומקסימום יפנה אותו למוסד סיעודי. בבדיקה אובייקטיבית בבית חולים לא נמצאה בעיה מיוחדת שמונעת ממנו לשתות, וזה נראה כמו "משהו שהכניס לעצמו לראש".

תשובה:
לפי דעתי, יש סיכוי סביר שאביך אכן סובל מדיכאון. דיכאון המופיע לאחר שינוי דרסטי בחיים, כמו שבץ מוחי, בהחלט הגיוני, ומחייב טיפול מתאים. אני מציע לך לפנות לבדיקה אצל רופא פסיכיאטר, אשר יעריך את מצבו כעת, ואולי ישנה או יעלה את המינון של הטיפול התרופתי הקיים. היות שאביך יכול לאכול, אין בעיה במנגנון הבליעה שלו, ולכן לא ברור מדוע יש לו קושי בשתייה. אני מציע לך להמשיך את הבירור בנושא דרך רופא המשפחה אשר יפנה אותו לרופא אף-אוזן-גרון, אם צריך. אם יש לו קושי בתפקוד, כולל שתייה בכוחות עצמו, הוא יתאים למסגרת סיעודית. ד"ר אלעד איכנולד - אינפומד