דלג לתוכן

האם דימום קל מעיד על כניסה להריון ? אני מנסה להרות כשנתיים ואני אמורה לה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/12/2001
1 דקות קריאה

שאלה:

האם דימום קל מעיד על כניסה להריון ? אני מנסה להרות כשנתיים ואני אמורה להתחיל טיפולי פוריות . לאחרונה הוסת אינה סדירה. האם דימום קל וסימנים קדם-וסתיים מעידים על ביוץ או כניסה להריון?

תשובה:

גם ביוץ וגם כניסה להריון אינם מלווים באופן רגיל בדימום. אי סדירות במחזור או דימום באמצע החודש מחייבים בירור גינקולוגי לשלילת בעיות, כגון הפרעות בביוץ, שרירנים ברחם, גידולים בצוואר הרחם וברחם. דימום שלא בעיתו יכול אף לנבוע מתהליך של הפלה טבעית. כניסה להריון עשויה להיות מלווה בתסמינים של רגישות בשדיים, שינוי בהפרשות צוואר הרחם לצמיגות יתר, עייפות, תכיפות במתן שתן, קשיי עיכול, מצבי רוח משתנים, בחילה והקאה.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רוחי פלאח
ד"ר רוחי פלאח אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר אבי גדות
ד"ר אבי גדות נוירולוגיה
ד"ר ישראל הנדלר
ד"ר ישראל הנדלר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו