דלג לתוכן

נטילת פרוברה להחשת המחזור

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/12/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

בעבר נטלתי גלולות למניעת הריון במשך 4 שנים ברציפות. לאחר הפסקתן סבלתי מהיעדר מחזור לתקופות ממושכות, אך מקץ שנתיים בערך המחזור החל להיות סדיר. חודש אחד סבלתי מכאבי מחזור חריגים ואף אושפזתי בשל כך להשגחה של 3 ימים, ולא ידעו לומר לי מה הבעיה. תחילה טענו שזהו היפוך שחלה או דלקת באגן, והועלתה אפשרות של ניתוח לבדיקת מקור הכאב. לאחר ששוחררתי הלכתי לרופאת הנשים, שנתנה לי יסמין בטענה שנטילת הגלולות מפחיתה כאבי מחזור. נטלתי את הגלולות במשך שנה. כעת אני נשואה ומעוניינת בהריון. הפסקתי את נטילת הגלולות כבר לפני 9 חודשים, ועדיין אין לי מחזור סדיר. הרופאה רשמה לי פרוברה 5 מ"ג והפנתה אותי לאולטרסאונד זקיקי. האם אני צריכה לעבור בדיקות נוספות לפני נטילת הפרוברה? אם כן - מהן?

תשובה:

אין שום סיבה לעבור בדיקות לפני נטילת פרוברה (Medroxyprogesterone). נטילת הפרוברה תגרום למחזור, ואני משערת שלאחר קצת פחות משבועיים תעשי את האולטרסאונד בכדי לראות אם ישנו זקיק מוביל המעיד על ביוץ. בהצלחה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' ישראל קרמר
פרופ' ישראל קרמר עיניים
ד"ר יוסי בנימיני
ד"ר יוסי בנימיני אורולוגיה
ד"ר יניר כסיף
ד"ר יניר כסיף עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו