דלג לתוכן

מום במחיצה בין עליות הלב

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/12/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 21. עברתי בדיקה קרדיולוגית. בבדיקה נאמר לי שיש לי חור שלא נסתם כאשר נולדתי. הרופאה אמרה כי נראה שזה הגורם לכאבי ראש מהם אני סובלת, ושזה לא מסוכן לבריאות כרגע. היא המליצה על צנתור. האם כדאי לי לעבור צנתור, בגיל כל כך צעיר, ומה אפשר לעשות חוץ מהצנתור?

תשובה:

כנראה שהמום בלב ממנו את סובלת הוא PFO או Patent Foramen Ovale, אשר שייך למומי הלב של העליות בלב (Atrial Septal Defects). במהלך ההתפתחות התקינה של הלב אצל העובר, ישנו חור בין העליות הימנית והשמאלית בלב. בזמן ההריון העובר אינו נושם בעצמו, ולכן החור הזה מאפשר לדם ורידי החוזר מהגוף לעקוף את הריאות ולהיכנס חזרה ללב, ומשם למחזור הדם העורקי. כאשר התינוק נולד, הלחץ בעלייה השמאלית עולה על הלחץ בעלייה הימנית, והפרש הלחץ הוא שגורם לסגירה של החור, בדרך כלל סמוך ללידה, אך יכול להיסגר גם במשך השנה הראשונה לחיים. ב-25% מהאנשים, חור זה נשאר פתוח, ואז ישנו מעבר חופשי בין דם מחומצן בעלייה השמאלית לבין דם לא מחומצן בעלייה הימנית. רוב האנשים שסובלים ממום זה אינם סובלים משום הפרעה ואינם נזקקים לטיפול במקרים רבים, ובדרך כלל אין סיבוכים בשל מום זה, אך הסיבוכים האפשריים כוללים שבץ מוחי, מפרצת ומיגרנות. במקרים מסוימים, יש המלצה לנתח ולסגור את החור הזה, לפי הבעיות מהן סובל החולה ולפי שיקול קרדיולוגי. לעיתים ישנם מומים נוספים בלב, אך אין זה המקרה אצלך, כיוון שמומים אלו גורמים להפרעות קשות, והיו מאובחנות סמוך ללידה. אני ממליץ לך להיות במעקב קרדיולוגי ולפעול לפי ההמלצות שינתנו לך. ד"ר אלעד איכנולד - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' זיו מזור
פרופ' זיו מזור רפואת שיניים
ד"ר גדעון ביאליסטוק
ד"ר גדעון ביאליסטוק אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר מוריאל ווב
ד"ר מוריאל ווב דימות
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו