דלג לתוכן

אני נטלתי תרופה נגד מלריה בשם מפלוקווין . בעקבות נטילת התרופה חשתי בתופ

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/11/2002
1 דקות קריאה

שאלה:

אני נטלתי תרופה נגד מלריה בשם מפלוקווין . בעקבות נטילת התרופה חשתי בתופעות חרדה. רופא המשפחה המליץ על נטילת תרופת Clonex. כיום אני נוטלת תרופה זו במינון של 1/2 מ"ג ליום במשך 5 חודשים וברצוני להפסיק זאת , אך ללא הצלחה . האם ייתכן שהתרופה נגד מלריה הגבירה את תופעות החרדה? האם התופעות הללו אמורות להיפסק תקופה מסוימת לאחר הפסקת נטילת התרופה מפלוקווין ללא צורך בנטילת תרופות אחרות ?

תשובה:

לריאם, תרופה נגד מלריה עשויה בפחות מ 1% מהנוטלים אותה לגרום לתופעות כמו חרדה, דיכאון, בלבול, הזיות ואפילו מצבים פסיכוטיים. בד"כ תופעות אלה אמורות לחלוף עם הפסקת התרופה, אולם במקרים נדירים תיתכן השפעה גם זמן רב לאחר הפסקתה - אין לזה כללים.
רופאים בתחום
ד"ר איריס יעיש
ד"ר איריס יעיש פנימית
פרופ' יגאל וולמן
פרופ' יגאל וולמן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר נפתלי צוקר
ד"ר נפתלי צוקר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו